1. Adı Soyadı

: Selen AKBULUT

2. Doğum Tarihi

: 18.06.1992

3. Unvanı

: Öğr. Gör. Dr.

İletişim Bilgileri

: selen.akbulut@uskudar.edu.tr

4. Öğrenim Durumu

Derece Alan Üniversite Yıl
Lisans Gıda Mühendisliği Süleyman Demirel Üniversitesi 2014
Yüksek Lisans Gıda Mühendisliği Süleyman Demirel Üniversitesi 2017
Doktora Gıda Mühendisliği Yıldız Teknik Üniversitesi 2024

5. Akademik Unvanlar

Derece Alan Üniversite Yıl

6. Yönetilen Yüksek Lisans ve Doktora Tezleri

7. Yayınlar

7.1. Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makaleler (SCI & SSCI & Arts and Humanities)

  1. Akbulut S., Akman P. K., Tornuk F., Yetim H., Microplastic Release from Single-Use Plastic Beverage Cups, Foods, (2024), 13(10), 1564, .

7.3. Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında (Proceeding) basılan bildiriler

  1. Akbulut1 S., 2 , Akman2 P. K., Tornuk2 F., Yetim3* H., Determination of Microplastic Release from Disposable Plastic Cups to Beverages, 3rd. International Food Chemistry Congress, (29.02.2024), Antalya-Türkiye
  2. Kıngır Z. B., Akçay-Akbulut S., EFFECT of ANTIBIOTICS on FOOD COMPONENTS and FOOD-ANTIBIOTIC INTERACTIONS, 2nd International Food Chemistry Congress (www.gidakimyasikongresi.org), (16.03.2023), Antalya-Türkiye
  3. Kıngır Z. B., Akbulut S., EFFECT of ANTIBIOTICS on FOOD COMPONENTS and FOOD-ANTIBIOTIC INTERACTIONS, 2nd International Food Chemistry Congress (www.gidakimyasikongresi.org), (16.03.2023), Antalya-Türkiye
  4. AKbulut S., Törnür F., Yetim H., Maden Sularında Olası Mikroplastik Kirliliği, II. Uluslararası Maden Suyu Kongresi, (17.11.2022), İstanbul
  5. AKÇAY S., Korkut A., Gıda Güvenliği Kapsamında Patojenlerin Belirlenmesinde Biyosensörlerin Önemi, 1. Uluslararası Sürdürülebilir Tarım ve Teknoloji Kongresi (INCSAT), (01.04.2019),
  6. AKÇAY S., Korkut A., Bağırsak Mikrobiyotası Üzerine Polifenollerin Etkisi, 1. Uluslararası Sürdürülebilir Tarım ve Teknoloji Kongresi (INCSAT), (01.04.2019),

7.4. Yazılan Uluslararası kitaplar veya kitaplarda bölümler

7.5. Ulusal hakemli dergilerde yayınlanan makaleler

  1. AKBULUT S., KULEAŞAN H., KONSERVE HİNDİ SOSİS ÜRETİMİNDE ISIL İŞLEM VE DEPOLAMA SÜRESİNİN BAZI KALİTE ÖZELLİKLERİ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ, GIDA / THE JOURNAL OF FOOD, (2022), GIDA(2022)(47 (2)), 157-168, .
  2. AKÇAY S., TÖRNÜK F., YETİM H., Mikroplastikler: Gıdalarda Bulunuşu ve Sağlık Üzerine Etkileri, European Journal of Science and Technology, (2020), (20), 530-538, .

7.6. Ulusal bilimsel toplantılarda sunulan bildiri kitabında basılan bildiriler

  1. Akbulut S., Törnük F., Yetim H., GIDALARA AMBALAJ MALZEMELERİNDEN OLASI MİKROPLASTİK GEÇİŞİ, 14.Gıda Kongresi, (19.10.2022), Online
  2. AKÇAY S., YAVUZ D., Gıda Zehirlenmelerinde Adli Deliller - Forensic Evidence in Food Inflammation, 6.Gıda Güvenliği Kongresi, (03.04.2018),

7.7. Diğer Yayınlar

Ulusal yayınevi tarafından basılmış kitap

Ulusal yayınevi tarafından basılmış kitap bölümü

8. Projeler

  1. AKÇAY S., TÜBİTAK Öğrenci Projesi, Mineralli Sularda Olası Mikroplastik Varlığının Belirlenmesi, (Yürütücü), (Tamamlanma Tarihi :22.03.2025),

9. İdari Görevler

  1. Program Başkanlığı / Head of Program - Gıda Teknolojisi (2024-Devam Ediyor)
  2. Öğrenci Danışmanlığı / Student Adviser - 151-200 Öğrenci Danışmanlığı (2024-Devam Ediyor)
  3. Komisyon Üyesi / Member of Commission - Strateji Geliştirme Koordinatörlüğü Komisyonu (2023-Devam Ediyor)
  4. Öğrenci Danışmanlığı / Student Adviser - 41-50 Öğrenci Danışmanlığı (2020-Devam Ediyor)
  5. Komisyon Üyesi / Member of Commission - Eğitim Komisyonu (Enstitü / Fakülte / MYO) (2020-Devam Ediyor)
  6. Öğrenci Kulübü Danışmanlığı / Head of Student Club - Gıda Kulubü (2023-Devam Ediyor)

10.Bilimsel Kuruluşlara Üyelikleri

11.Ödüller

12. Son iki yılda verdiği lisans ve lisansüstü düzeyindeki dersler

Akademik Yıl Dönem Dersin Adı Haftalık Saati Öğrenci Sayısı
Teorik Uygulama
2023-2024 Bahar Gıda Mikrobiyolojisi (Ön Lisans) - 4 Grup 2 2 148
Gıda Sağlığı Güvenliği ve Gıda Mevzuatı (Ön Lisans) - 4 Grup 2 0 140
Süt Ürünleri Teknolojisi (Ön Lisans) - 4 Grup 2 0 138
Organik Tarım ve Unlu Mamüller Teknolojisi (Ön Lisans) - 4 Grup 2 0 138
Güz Meslek Etiği (Ön Lisans) - 2 Grup 2 0 216
Temel Mikrobiyoloji (Ön Lisans) - 2 Grup 2 0 248
Gıda İşleme İlkeleri (Ön Lisans) - 4 Grup 3 0 142
Et Ürünleri Teknolojisi (Ön Lisans) - 4 Grup 2 0 142
Meyve ve Sebze İşleme Teknolojileri (Ön Lisans) - 4 Grup 2 0 142

Oluşturulma Tarihi: 22.12.2024